Vác

Vác a Dunakanyarnak egyik kevéssé ismert, rejtett kincse. A város ezeréves múltra tekint vissza. Távol a turisták forgatagától felfedezhetjük Vác számos templomát, barokk főterét, lenyűgöző dunaparti sétányát, az ország egyetlen diadalívét…

Szentendre

A túlparton elhelyezkedő művészváros ideális célpont mindazoknak, akik szeretik a múzeumokat, a hangulatos kis kávéházakat, a kézműves portékákat kínáló árusokat.

Visegrád

Visegrád 20 kilométerre északra fekszik a Duna túlsó partján. Mátyás király korabeli fellegvára lenyűgöző látványt kínál, akár alulról tekintünk fölfelé, akár a fellegvárból csodáljuk a dunai panorámát. Kihagyhatatlan látványosság a nemrégiben felújított reneszánsz királyi palota is.

Esztergom

Esztergom a Dunakanyar északi kapuja. Érseki bazilikája fenséges látványként emelkedik a város fölé – tanúskodva a város múltjáról és egyházi központként betöltött szerepéről.

Hollókő

Magyarország legszebb faluja Váctól 80 kilométerre található. Hollókő a Világörökség része.

A vácrátóti botanikus kert

Váctól 13 kilométerre található az ország egyik legszebb, legfajgazdagabb botanikus kertje.omát, barokk főterét, lenyűgöző dunaparti sétányát, az ország egyetlen diadalívét…

A veresegyházi medvefarm

Különleges élmény a gyerekeknek – az ország egyetlen medveparkja, 20 km-re Váctól

Zebegény

A festők faluja – és valóban festői kis falu a Duna bal partján. Itt élt és alkotott Szőnyi István Kossuth-díjas festőművész. Háza ma múzeumként látogatható. A település kiemelkedő látnivalója a Kós Károly tervezte szecessziós Havas Boldogasszony plébániatemplom.

Börzsöny

Számos gyalogtúra-lehetőséget kínál a közeli Naszály, illetve a Börzsöny-hegység.